El pla dels barris de Barcelona

Esteu aquí

Actualitat

Torna

Tècnics i veïns redissenyen l’illa Portlligat-Aiguablava

24/01/2017 - 08:01h

Resum de la sessió participativa del passat 16 de gener, en la que es va debatre la futura remodelació de l’illa Portlligat-Aiguablava.

El passat 16 de gener es va convocar una sessió participativa, en el marc establert pel Pla de Barris, per tal de debatre entre tècnics i veïns i veïnes del barri la futura remodelació de l’illa Portlligat-Aiguablava, a la Trinitat Nova. Partint d’un primer diagnòstic elaborat l’any 2000 per l’Associació de Veïns de Trinitat Nova, s’ha pogut debatre sobre el disseny dels espais interiors; una reforma que sobretot se centrarà en suprimir barreres arquitectòniques, renovar l’arbrat que aixeca el paviment i millorar la circulació dels vianants dins la zona.

El plànol proposat pels arquitectes que han treballat al projecte proposa la instal·lació de rampes que complementen o substitueixen les escales actuals, per permetre que els veïns puguin accedir als edificis sense barreres arquitectòniques. També s’han proposat nous eixos de comunciació dins l’illa per accedir al carrer d’Aiguablava o a l’Ateneu Popular de 9 Barris, així com la renovació de l’enllumenat per fanals més eficients al tipus de carrers i la possible instal·lació d’un ascensor per salvar el desnivell que separa el grup de cases amb el carrer d’Aiguablava i els serveis bàsics del barri.

Aquestes idees van ser el punt d’inici de la sessió participativa, en la que els veïns van acollir amb satisfacció la reforma urbanística total de l’illa, així com la supressió de les escales. Les aportacions veïnals van passar per modificar la ubicació proposada de l’ascensor per situar-lo al costat de l’accés al metro, afegir al projecte un espai de jocs infantil i un pipi-can, i l’implementació de zona verda a l’àrea, entre altres.

Els tècnics tindran en compte totes les propostes i opinions per començar a redactar el projecte final, tot i que encara es durà a terme alguna sessió participativa més per comptar amb el suport dels veïns. L’inici de les obres està previst per a l’estiu del 2018.