El pla dels barris de Barcelona

Esteu aquí

Actualitat

Torna

Finalitza la reurbanització del carrer Nínive

01/10/2019 - 05:10h

Urbanisme. L’actuació ha durat quatre mesos i ha suposat una inversió de gairebé 400.000 euros

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Nínive amb la millora de la pavimentació i de la zona de vianants en l’interior del recinte hospitalari de la Vall d’Hebron.

L’objectiu era la millora de l’accessibilitat dels vianants així com senyalitzar els recorreguts per a vianants dins el recinte hospitalari. Aquesta obertura permet també, connectar millor els barris de Sant Genis dels Agudells i Montbau amb un accés directe a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró al carrer Arquitectura.

L’actuació ha tingut una durada de quatre mesos en una àrea de més de 4.600 m² i ha suposat una inversió de gairebé 400.000 euros. Forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, amb l’objectiu de millorar la situació del barri amb la col·laboració i implicació de totes les persones que hi viuen. El Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera s’executa actualment amb projectes vinculats a l’educació, la salut i la gent gran i actuacions de millora de diversos espais dels dos barris.

Urbanització del carrer de Nínive
El carrer de Nínive és un carrer petit que acabava contra un mur que connecta amb el recinte hospitalari de la Vall d’Hebron, concretament amb la bugaderia de l’hospital. Per a facilitar la connexió del carrer amb el recinte hospitalari, s’ha enderrocat aquesta part del mur. Per salvar el desnivell i facilitar l’accés dels vianants al recinte hospitalari s’hi han ubicat unes escales.

La nova pavimentació del carrer de Nínive s’ha dividit en dues franges. La franja pels vianants està adossada als edificis i acaba en la formació de les escales encastades en la pendent. Tant el paviment dels plans inclinats com de les escales és un paviment continu perquè es busca que el vianant tingui la percepció d’un únic carrer. L’inici de l’escala té un paviment específic per a persones amb discapacitat visual.

A l’inici del carrer de Nínive , a l’encreuament amb l’avinguda del Jordà, s’ha col·locat una pilona abatible per a l’accés controlat de vehicles de manera continuada. Aquesta actuació suposa una gran transformació del carrer ja que es passa d’un carrer residual utilitzat com a aparcament a una zona de vianants que és més visible des de l’avinguda del Jordà, convidant al veïnat a descobrir aquest nou indret.

La reurbanització ha suposat també la instal·lació de nou mobiliari urbà amb cadires de fusta i nous bàculs d’enllumenat de 4 metres d’alçada, així com la millora de recollida d’aigües.