El pla dels barris de Barcelona

Esteu aquí

Actualitat

Torna

Els carrers de la Colònia Santiveri, renovats per a totes i tots

12/12/2018 - 02:12h

Marina. Les veïnes i veïns de la Colònia Santiveri i de tot el barri han celebrat la reurbanització que s'hi ha dut a terme amb una festa i una passejada per l'entorn renovat amb perspectiva de gènere.

Els carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i de l'Encuny s'han tornat més accessibles, agradables i també segurs per a les veïnes que hi passen i ara, fins i tot, s'hi passegen. Les obres d'urbanització que s'hi han dut a terme durant els darrers mesos han fet realitat les millores en la il·luminació, la visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres que es van detectar com a mancances durant les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere. Aquestes marxes es van dur a terme fa més de dos anys en el marc del Pla de Barris, que també ha permès tirar endavant les obres per valor de prop d'un milió d'euros.

La festa ha començat a les 12 h amb la música en directe del grup Grallioli, coneguts per les seves potents versions amb gralla d’èxits moderns. Després del concert han intervingut diverses veïnes del barri i també la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, que s’ha felicitat perquè “les dones s’han posat al capdavant de la transformació de la Colònia Santiveri”. Després tot el grup ha fet una petita passejada pels carrers renovats i finalment han gaudit d’un pica-pica al carrer organitzat per l’associació cultural guineocatalana Bisila, formada també per moltes dones de la Marina.

Tot i que molt més curta i en horari diürn, la passejada recordava les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere que s’hi van dur a terme a finals del 2016 per trobar-ne els racons més insegurs, per la manca de visibilitat que provocava la vegetació o la il·luminació escassa. Tots aquests problemes detectats llavors s’han solucionat amb millores en l’enllumenat, la disposició dels elements que treuen la visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres.

Les obres han durat sis mesos i han costat 956.252 euros, inclosos al Pla de Barris de la Marina. S’hi ha renovat el clavegueram, la canalització de serveis, la il·luminació, el mobiliari urbà, tot el paviment i les àrees enjardinades. Els dos carrers que donen accés a les cases de la colònia, Gabriel Miró i Torres de Marina, són ara passatges de plataforma única, amb els cotxes aparcats fora, al carrer de l’Encuny, en un nou cordó de places d’estacionament (ara n’hi han dos, a banda i banda). Als carrers de l’Encuny i dels Motors també s’han eixamplat les voreres més properes a la colònia, amb la qual cosa també ha millorat la visibilitat.